2015. gada 19. febr.

"Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas" lasīšanas maratons noslēdzies!

Konstantinovas bibliotēkā ir noslēdzies lasīšanas maratons "Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija". Valsts Kultūrkapitāla fonda un Latvijas Nacionālās bibliotēkas īstenotajā lasīšanas veicināšanas programmā piedalījās 13 eksperti.
Tiekoties ar aktīvākajiem lasītājiem Konstantinovas sākumskolā, bērniem tika pasniegta godam nopelnīta pateicība un īpaša balviņa - uzlīmju blociņš. Lasīšanas ekspertiem, kuri mācās Dagdas vidusskolā, pateicība un balviņas tiks pasniegtas individuāli.
Paldies skolotājām Solvitai un Dainai par dalību šī pasākuma norisē un bērnu lasītprasmes veicināšanā.

2015. gada 13. febr.

Izstāde "Sveces liesmiņā veroties"

Skaidrītes Kupšes lietās vaska sveces
Februāris ir Sveču mēnesis, bet svece ir siltuma un gaismas simbols, tā silda un apņem cilvēku ar savu burvību. Sveces iededzinam, lai radītu to īpašo, mierpilno sajūtu, ko sniedz dzīvā uguns. Runā, ka sveces gaisma padarot spēcīgākas domas un jūtas. Tā apskaidro neskaidro, neapzināto, nojaušamos sapņus un vēlmes.
Vaska sveces liesmā sadeg telpas gaisā esošās mikrodaļiņas (putekļi, baktērijas, vīrusi...). Sveci dedzinot, propoliss no sveces virspuses iztvaiko telpas gaisā, to attīrot un dezinficējot. Vaskā esošās ziedu un ziedputekšņu ēteriskās eļļas izplatās gaisā, veidojot patīkamu aromātu.
Paldies Skaidrītei par atsaucību un jauko izstādi!
Īpašs paldies bitītēm  par smaržīgo vasku!

2015. gada 9. febr.

Radošā darbnīca "Valentīndiena"

Valentīndiena īpaša ar to, ka, pasniedzot kaut vai nelielu, paša darinātu sirsniņu, varam iepriecināt savus tuviniekus, savus draugus un vēlreiz atgādināt, cik viņi mums ir nozīmīgi un īpaši. Gaišu noskaņojumu un pozitīvas emocijas mēs dāvinām arī visiem bibliotēkas apmeklētājiem.
Lai šī diena ir mīlestības un siltu jūtu pilna!

2015. gada 5. febr.